Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΖΟΥΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ.

Επειδή κάποιοι πρώην σφουγγοκωλάριοι του αλήστου μνήμης Χριστοδούλου έχουν ξεχάσει το συφερτό που κουβαλούσε μαζί του ο Χριστόδουλος σε κάθε ταξίδι του ακόμη και στις διακοπές του όπως στην Ταϊλάνδη, στο Four Seasons στο Παρίσι (τιμολόγια από τότε υπάρχουν) και αλλού, αλλά και στην Αμοργό, όπου  εκεί για μια εβδομάδα παραμονής τους το καλοκαίρι εκείνο του 1999 ξέρει ο Τζούμας είχε πληρώσει ο Χριστόδουλος μέσω Αρχιεπισκοπής 12.000.000 δρχ. τότε για τις αστακομακαρονάδες τους και τα λοιπά πλούσια εδέσματα που απολάμβανε αυτός και η πολυμελής συνοδεία του.

Αυτός ο σκοτεινός τύπος λοιπόν έρχεται σήμερα να κάνει μάθημα μέσα από την Ιστοσελίδα του 23/5/2012 γράφοντας ότι είναι λάθος η στιγμή που διάλεξε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος να πραγματοποιήσει την ειρηνική επίσκεψη στην Ρωσία, λόγω της οικονομικής κρίσης που περνά η χώρα μας. Όταν ο Χριστόδουλος επεσκέφθη την Ρωσία, με την πολυμελή κομπανία του μήπως θυμάται πόσους είχε μαζί του ο Τζούμας; ή μήπως θυμάται τι έπραξε εκεί ο Χριστόδουλος υπακούοντας στον τότε Μόσχας Αλέξιο κατά του Φαναρίου; Τα ξέχασε αυτά και έρχεται σήμερα να αποκαλεί αυτός Μητέρα Εκκλησία το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όταν ο Τζούμας, ο Κουμαριανός και ο Οικονόμου έλεγαν το 2005 σιγά μην κατεβάσουμε και τα παντελόνια στο Φανάρι; Αυτοί έχουν το θράσος σήμερα και αποκαλούν Μητέρα Εκκλησία το Πατριαρχείο; ΝΤΡΟΠΗ!

Και στην τελική ποιος είναι ο Τζούμας που θα προτείνει στον Αρχιεπίσκοπο και τους Συνοδικούς τι θα αποφασίσουν περί των κατά καιρούς προγραμματισμένων ειρηνικών επισκέψεων και από πόσα μέλη θα αποτελείται η συνοδεία; Ταξιδάκια αναψυχής έκανε συχνά πυκνά ο Παρασκευαΐδης που αν καθίσουμε και τα μετρήσουμε θα χάσουμε το λογαριασμό. Δεν γνωρίζει ο Τζούμας, ότι οι ειρηνικές επισκέψεις των Πατριαρχών και των Αρχηγών Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών είναι αρχαίο έθιμο ανά την Ορθοδοξία έτσι ώστε να γνωριστεί εκ του σύνεγγυς με τους Προεστώτες των τόπων, διατρανώνοντας συνάμα το σύνδεσμο της Ενότητας, η οποία εντέλει συνιστά τον θεσμό της καθόλου Εκκλησίας.

Αυτές τις ημέρες ο Προκαθήμενος της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ευρίσκεται στην Ρωσία, όχι για ταξιδάκι αναψυχής κατά τον Σωτήρη Τζούμα, αλλά διότι έτσι είναι η τάξη της Εκκλησίας αυτό έπραξαν εξάλλου και κατά το παρελθόν και οι Προκάτοχοί του. Η κάθε ειρηνική επίσκεψη που πραγματοποιείται είτε Αρχιεπισκόπου, είτε Πατριάρχου πρεσβεύει πάντα στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των. Τούτο άλλωστε είναι αίτημα, όχι μόνο των πολυαπαιτητικών καιρών μας αλλά και του πληρώματος των Ορθοδόξων, οι οποίοι επιθυμούν ο Κυριακός λόγος «Ίνα πάντες έν ώσι» (Ιώ. 17,21), να καταστεί, όχι απλά και μόνον ένα όμορφο ευχετικό χωρίο του Ευαγγελίου, αλλά και διαρκής πρακτική των μελών του Εκκλησιαστικού Σώματος, αυτή τη σημασία έχουν οι ειρηνικές επισκέψεις των Προκαθημένων και Πατριαρχών Σωτήρη Τζούμα.

Λυπούμεθα πάντως που τόσα χρόνια δίπλα στον Χριστόδουλο, δεν έδωσε την απαιτούμενη προσοχή, έτσι ώστε να καταλάβει για ποιο λόγο τότε ο Χριστόδουλος  έκανε όπως τις έκανε τις ειρηνικές επισκέψεις. Καταλαβαίνω ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος έχει γίνει ο εφιάλτης του Σωτήρη Τζούμα, αλλά αν έβλεπε τα πράγματα ο Σωτήρης χωρίς συμφέρον και με καθαρή ματιά θα είχε αντιληφθεί εάν δεν είναι βλάξ, ότι ο νυν Αρχιεπίσκοπος προσφέρει στην Εκκλησία της οποίας Ηγείται σήμερα μια τεράστια υπηρεσία και από την πρώτη μέρα που ανέλαβε το τιμόνι της Ελλαδικής Εκκλησίας καθημερινά, την μετατρέπει ξανά από αμφιλεγόμενο κύκλωμα σε Πνευματικό Θεσμό.

Αυτά αφελή και εμπαθή κ. Σωτήριε Τζούμα, εάν πάντως το πρόβλημά σου συνεχιστεί καλόν είναι σύντομα να επισκεφθείς ψυχίατρο, πιστεύω ο ψυχίατρος κ. Μυλωνάκης θα σε φέρει στα ίσα σου. Εκτός και γνωρίζεις τον ψυχίατρο του φίλου σου του Τρουφάκου που του έδινες  κατασκευασμένες πληροφορίες για να γράφει στο περιοδικό του ΔΡΩΜΕΝΑ τότε!

Άγραφα 25/5/2012

ΖΑΧΟΣ ΠΑΝΟΥΛΗΣ     

Πηγή: Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου